Wie zijn wij?

Fitnesscentrum Feel Fit is het enige fitnesscentrum op Terschelling. Het ligt in het centrum van West-Terschelling (in de Burgemeester Mentzstraat, die paralel loopt aan de Torenstraat). Het is hier gemoedelijk, zelfs gezellig, en toch serieus sportief. Iedereen traint hier: jong en oud, beginners en gevorderden. Elke eilander en toerist vanaf 15 jaar is van harte welkom.

Feel Fit beschikt over een compacte maar zéér complete inventaris:

  • Voor traditionele training: Dumbbells van 0,5 kg tot en met 60 kg, ruim voldoende barbells en Panatta-apparatuur om voortdurend te variëren.
  • Voor Core stability (functional) training: Kettlebells van 4 tot en met 40 kg(!); een Rip 60 en Bosu Ball/Swiss Ball, en diverse elastieken.
  • Voor Cardio-training: 2 crosstrainers, 1 fietstrainer, 1 spinningbike, 1 incline loopband, 1 Concept 2 Dynamic roeimachine en 1 Technogym Wave machine.

Er zijn uiteraard kleedruimtes, toilet en douche aanwezig. Ben je je handdoek vergeten dan ligt er altijd wel een reservehanddoek klaar!

De eigenaarsfamilie Van Urk

Stukje geschiedenis:

Feel Fit is in 1988 opgericht door Reinder en Marjolein van Urk. Na tussentijdse andere eigenaren staan we vanaf 2010 weer aan het roer. Ons belangrijkste doel is Fitness als serieuze sportmogelijkheid te bieden aan de eilanders en toeristen, met goede, verantwoorde begeleiding.

In de negentiger jaren heeft Reinder aan een reeks bodybuilding wedstrijden meegedaan, als pure natural, en is hij o.a. twee keer Nederlands Kampioen Natural Bodybuilding geweest in zijn gewichtsklasse (90+). Reinder is opgeleid tot Fitness Instructeur en Marjolein heeft de opleiding Voeding bij sport gedaan. Beide zijn gediplomeerd sportmasseur. Daarmee hebben ze gedegen  kennis van de anatomie en fysiologie van het lichaam. Reinder en Marjolein hebben ook diverse atleten naar wedstrijden begeleid, diverse mensen begeleid bij het verantwoord afvallen, en veel trainings-ervaring.

Sinds 2010 is ook de oudste zoon Bjorn regelmatig in Feel Fit te vinden. Bjorn is afgestudeerd aan het CIOS en ook een groot sportliefhebber. In 2014 hebben vader en zoon aan de EK Natural Bodybuilding in Tsjechië meegedaan. Dit heeft Bjorn geïnspireerd om verder te gaan in de sport!